Píšu o nás!

SPORT

 

Szabadulna kritikusaitól a polgármester

 

RIMASZOMBAT | Újra a futball lesz a téma kedden a rimaszombati képviselő-testület ülésén. A városban magyar támogatással, a DVTK-val közösen valósulna meg futballakadémia, de január óta nem közelednek egymáshoz a tárgyaló felek.
Bőd Titanilla

2018. december 10. 19:44

– Michal Lichanec felvétele

 Ráadásul úgy hírlik, a polgármester meg akar szabadulni kritikusaitól, Domik Attila sportigazgatótól, Richard Rubint utánpótlásért felelős menedzsertől és Balog István utánpótlásedzőtől. Ők hárman voltak azok, akik a választások előtt nyilvánosan is markáns véleményt mondtak az akadémiáról.
„Néhány embernek lejár a szerződése, és valószínűleg nem mindenkinek lesz meghosszabbítva” – mondta lapunknak Miroslav Bitala, a rimaszombati klub ügyvezetője, hozzátéve, hogy a hét második felében fog tudni konkrétumokkal szolgálni. Mivel városi futballklubról van szó, a város vezetésének közvetlen befolyása van a klub struktúráira.

Korábban azonban semmilyen szakmai kifogás nem volt Domikék munkájával szemben. A rimaszombati felnőttcsapat a III. ligában a második helyen áll, csak rosszabb gólkülönbséggel szorul a listavezető rózsahegyi B csapat mögé, és az utánpótláscsapatok is jól szerepelnek, a Rubint által edzett U12-es korosztály az élvonalban a második helyen áll. Az óvodákban a toborzást Balog István végzi, nagyon eredményesen, ennek is köszönhető, hogy sok gyerek van a klubban.
Értesüléseink szerint a keddi képviselő-testületi ülésre az ifjú futballisták szülei is készülnek, hogy választ kapjanak a klub jövőjét illető kérdéseikre.

O autorovi: MŠK RS